Ένα blog για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Η επανάσταση του 1821 στα παιδικά βιβλία

Αρκετά παιδικά βιβλία αναφέρονται στα γεγονότα και τους ήρωες του 1821. Οι Βιβλιοφάγοι σήμερα σας προτείνουν μερικά από αυτά.


Ο Πέτρος και η επανάσταση του 1821  

Ο Πέτρος έχει πολλές απορίες για την Επανάσταση και ο παππούς του του απαντά για όλα: για τους Έλληνες, τους Τούρκους, τον Κολοκοτρώνη, το Σούλι... Έτσι θα πέσει για ύπνο με όνειρα ηρωικά!

Τα ελληνάκια

Η Ευγενία Φακίνου δημιούργησε ένα όμορφο παραμύθι για τη ζωή και τα γεγονότα του 1821. Ένα βιβλίο με πλούσιες εικόνες και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά

Ο θαλασσομάχος του Αιγαίου

«Ο θαλασσομάχος του Αιγαίου» είναι μια συναρπαστική βιογραφία του Λάμπρου Κατσώνη. Η περιπετειώδης και δραματική ζωή του, τα παιδικά του χρόνια στη Λιβαδειά, οι περιπλανήσεις του στη Ζάκυνθο, στην Ιταλία, στη Βιέννη και στην τσαρική Ρωσία, η εκπληκτική του σταδιοδρομία στην Αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης, οι θαλασσομαχίες και οι συγκρούσεις του με τον εχθρικό στόλο στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, οι δεσμοί του με τον Κοσμά τον Αιτωλό και τον Ρήγα Φεραίο, τα τελευταία χρόνια της ζωής του και οι θάνατός του μακριά από την πατρίδα περιγράφονται αριστοτεχνικά σε αυτό το βιβλίο. 
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Κλασικά εικονογραφημένα με ήρωες του 1821

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την ιστορία του Κολοκοτρώνη


Φωτογραφικό υλικό από την όμορφη γιορτή που παρουσίασαν οι μαθητές της ΣΤ΄ του σχολείου μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου