Ένα blog για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013



Περίληψη βιβλίου
Εμένα με νοιάζει
Ονόματα αναγνωστών: Μιχαήλ, Άγγελος, Χάρης
Συγγραφέας: Γαλάτειας Γρηγοριάδου Σουρέλη
Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Πατάκη
  Ένα συναρπαστικό, γλαφυρό μυθιστόρημα που ευαισθητοποιεί το νέο για το καυτό πρόβλημα της εποχής μας, τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Τονίζει την ατομική ευθηνή για την καταστροφή της γης. Μια ολόκληρη τάξη σχολείο καταλαβαίνει τον κίνδυνο, παλεύει και αγωνίζεται με το σύνθημα <<εμένα με νοιάζει>> .Εμένα με νοιάζει ,αν ένα πεύκο κόβεται ή καίγεται ,εμένα με νοιάζει, αν ένα βοτσαλάκι λερωθεί από τα απόβλητα. Γιατί δικό μου το πεύκο, δικό μου το βοτσαλάκι. Μπορώ να αλλάξω τον κόσμο εγώ, γιατί εμένα με νοιάζει. 

  Είναι το πρώτο ελληνικό μυθιστόρημα για τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Το βιβλίο αυτό της Γαλάτειας Γρηγοριάδου Σουρέλη που έχει τιμηθεί με το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, αναρτήθηκε στον τιμητικό πίνακα του διεθνούς βραβείου Αντερσέν.      
   ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 12 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ
Ονόματα αναγνωστών: Μιχαήλ, Άγγελος, Χάρης


Περίληψη Βιβλίου
Όνομα Βιβλίου: Κάθε μέρα Χριστούγεννα
Όνομα Αναγνώστη: Άγγελος Ε’1
Συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Πατάκη

Ο Βασίλης είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τον Άνθρωπο ήθελε να ζητήσει μια χάρη απ’τον Άγιο Βασίλη : Να είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα. Όταν πήγε στο εργαστήριό του δεν ήταν εκεί. Έτσι ένα ξωτικό του είπε να πάει στον στάβλο του για να τον βρει μα δεν ήταν ούτε εκεί. Έτσι ένας μικρός τάρανδος του είπε να πάει στο ταχυδρομείο που πάει να πάρει τα γράμματά του. Εκεί πέρα που περίμενε κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης μα δεν ήταν έτσι όπως νομίζαμε εμείς και ήταν διαφορετικός ο Βασίλης του είπε την χάρη που ήθελε μα εκείνος είπε ότι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας τα Χριστούγεννα!

Είναι διασκεδαστικό και καταπληκτικό βιβλίο και όποιος το διαβάσει θα του αρέσει πολύ!!!