Ένα blog για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Το σχολείο μας γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου 1940


     Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το σχολείο μας γιόρτασε πανηγυρικά την Επέτειο του μεγάλου ΟΧΙ στους κατακτητές, με ομιλίες,τραγούδια , ποιήματα και θεατρικά, αφιερωμένα στους μαχητές και τους ηρωικά πεσόντες του Αλβανικού μετώπου.
   
     Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές της Δ΄τάξης και στη δασκάλα τους για την όμορφη γιορτή που μας παρουσίασαν, θυμίζοντάς μας τους αγώνες των Ελλήνων του '40 για να είναι τώρα η χώρα μας ελεύθερη.
           ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ! ! !

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Άλκη Ζέη, εκδ. Μεταίχμιο

Οι Βιβλιοφάγοι σήμερα σας προτείνουν ένα βιβλίο επίκαιρο με συναρπαστική πλοκή! Αξίζει να το διαβάσετε, μόνο και μόνο για να γνωρίσετε τον Πέτρο, τον μικρό αντιστασιακό, που με το θάρρος του και την επινοητικότητά του έκανε δύσκολη τη ζωή των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών!
Λίγα λόγια για την υπόθεση
27 Οκτωβρίου 1940. Θα τη θυμάται για πάντα αυτή τη μέρα ο Πέτρος γιατί πέθανε το τριζόνι του. Την επομένη τον ξύπνησε η μητέρα του με φωνές:<< Σήκω...έγινε πόλεμος. Δεν ακούς τις σειρήνες;>> Ο Πέτρος ήταν εννιά χρονών όταν έφτασε ο πόλεμος, τον γνώριζε μόνο από τα βιβλία. Τώρα όμως τον βιώνει καθημερινά μαζί με τον παππού του, τους γονείς του, την αδερφή του Αντιγόνη. Κατοχή, φόβος, φτώχεια, διωγμοί... μαζί με την αδερφή του και τους φίλους του μπαίνουν στην αντίσταση, σαμποτάροντας γερμανικά οχήματα, γράφοντας συνθήματα στους τοίχους <<ΠΕΙΝΑΜΕ! ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΦΑΜΕ!>>.....