Ένα blog για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού!!!

   11 Δεκεμβρίου γιορτάζουν τα παιδιά όλου του κόσμου! Θα έπρεπε, φυσικά, να γιορτάζουν κάθε μέρα! Συχνά, δυστυχώς, αναφέρετα δικαιώματά τους καταπατούνται με βάναυσο τρόπο, όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη μη καταναγκαστική εργασία, στη μη συμμετοχή σε εμπόλεμες συμπλοκές, στην κάλυψη βασικών αναγκών για επιβίωση κ.ά.
   Σήμερα οι Βιβλιοφάγοι σας προτείνουν να παρακολουθήσετε μια ταινία! Είναι δημιουργία του Δημήτρη Σπύρου κι έχει τίτλο  <<Ο ΨΥΛΛΟΣ>> .Δεν είναι τυχαίο που έχει τιμηθεί με τόσα βραβεία και διακρίσεις σε φεστιβάλ στο Σικάγο, το Βερολίνο, την Ιρλανδία και αλλού. Θεωρούμε ότι είναι μια ταινία που σε γεμίζει με αισιοδοξία, ελπίδα, ονειροπόληση, παιδική αθωότητα..
  Λίγα λόγια για την υπόθεση
Ο Ηλίας, ένα δωδεκάχρονο αγόρι ζει στην επαρχία και δημιουργεί μια εφημερίδα, <<ο ψύλλος>>. Την ταχυδρομεί σε διάφορα μέρη και λαμβάνει καθημερινά μηνύματα και γράμματα. Έτσι "ταξιδεύει" έξω απ'τα στενά όρια του χωριού και επικοινωνεί με άλλους. Οι συγχωριανοί του τον θεωρούν γραφικό και τον κοροϊδεύουν. Οι γονείς του, άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, δεν τον καταλαβαίνουν. Ώσπου μια μέρα καταφθάνει στο χωριό ένας δημοσιογράφος για να του πάρει συνέντευξη!!!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την ταινία στην παρακάτω διεύθυνση
   https://www.youtube.com/watch?v=mw0TYUL28YI