Ένα blog για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Όποιος δεν έχει λέξεις είναι ευάλωτος...


Τα δικαιώματα του μικρού αναγνώστη

Ποιος είπε ότι το διάβασμα είναι καταναγκασμός; Πάνω απ'όλα είναι απόλαυση!!!

 

15ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2013»

Τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. το 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικου Λογοτεχνικού Βιβλίου «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2013».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων. Στις Βιβλιοδρομίες 2013, οι μαθητές μπορούν να διαγωνιστούν ατομικά ή ομαδικά (μέχρι τέσσερα (4) παιδιά). Οι βιβλιοδρόμοι θα κληθούν να απαντήσουν γραπτά σε ερωτήσεις σχετικά με τα βιβλία που θα διαβάσουν, οι οποίες αποβλέπουν στην κατανόήση του περιεχομένου των βιβλίων.   Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν ατομικά θα πρέπει να διαβάσουν τα τέσσερα (4) βιβλία που έχουν οριστεί για την τάξη που φοιτούν, ενώ στην περίπτωση που θα συγκροτήσουν ομάδες, οι ερωτήσεις θα απευθύνονται σε όλα τα μέλη της ομάδας, που θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί πανελλαδικά την
Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και η διάρκεια του είναι δίωρη. Ως κεντρικό εξεταστικό κεντρο ορίζονται τα Εκπαιδευτηρια Γείτονα (Βάρη Αττικής). Για τον διαγωνισμό Βιβλιοδρομίες 2013 επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «Άνθρωπος & Φύση ».
 Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική. Οι μαθητές ή οι ομάδες μαθητών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και αποστέλλοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://geitonas.edu.gr  . Όλοι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους.

Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Αρτέμης και Πάρις ΣΤ1





Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ
Νομίζετε πως η ζωή ενός μικρού παιδιού
Είναι τόσο βαρετή; ΛΑΘΟΣ  !!!!!!!!!!
Ο Νικόλας είναι εντελώς διαφορετικός Κλοτσιές, μπουνιές κ.τ.λ. [δεν τα λέμε για να διαβάσετε το βιβλίο] θα σας κάνουν να πεθάνετε στα γέλια!!!! 
Ο Νικόλας και οι φίλοι Του σας βεβαιώνουν ότι δεν κάνουμε λάθος για αυτό το βιβλίο. Οι  σκανταλιές ενός μικρού παιδιού μπορούν να φανούν  διδακτικές για μικρούς και μεγάλους !!!!!!!!!!!!

Γιώργος Καλάβριας ΣΤ2

http://img.protothema.gr/F200A22EF9F18ECA3B7B399D2F2BC7E8.jpg



ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ, Η ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ

ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΣΕ ΔΑΣΗ , ΣΕ ΛEΙΒΑΔΙΑ , ΣΕ ΧΩΡΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΩΝ ΤΟΥ Α΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ . ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΒΟΗΘΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ Ο ΤΖΟ΄Ι΄ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΦΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ  ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΖΩΝΗ. ΤΕΛΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ  ΤΟΝ ΑΛΠΕΡΤ.