Ένα blog για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

15ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2013»

Τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. το 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικου Λογοτεχνικού Βιβλίου «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2013».
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων. Στις Βιβλιοδρομίες 2013, οι μαθητές μπορούν να διαγωνιστούν ατομικά ή ομαδικά (μέχρι τέσσερα (4) παιδιά). Οι βιβλιοδρόμοι θα κληθούν να απαντήσουν γραπτά σε ερωτήσεις σχετικά με τα βιβλία που θα διαβάσουν, οι οποίες αποβλέπουν στην κατανόήση του περιεχομένου των βιβλίων.   Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν ατομικά θα πρέπει να διαβάσουν τα τέσσερα (4) βιβλία που έχουν οριστεί για την τάξη που φοιτούν, ενώ στην περίπτωση που θα συγκροτήσουν ομάδες, οι ερωτήσεις θα απευθύνονται σε όλα τα μέλη της ομάδας, που θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί πανελλαδικά την
Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 και η διάρκεια του είναι δίωρη. Ως κεντρικό εξεταστικό κεντρο ορίζονται τα Εκπαιδευτηρια Γείτονα (Βάρη Αττικής). Για τον διαγωνισμό Βιβλιοδρομίες 2013 επιλέχθηκε η θεματική ενότητα «Άνθρωπος & Φύση ».
 Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι προαιρετική. Οι μαθητές ή οι ομάδες μαθητών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής και αποστέλλοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://geitonas.edu.gr  . Όλοι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου