Ένα blog για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Οι κάτοικοι της Φρουτοπίας... μασκαράδες !!!

                                                    Οι Βιβλιοφάγοι της Δ1 τάξης, με αποκριάτικη διάθεση,
                                                   ντύνουν μασκαράδες τους κατοίκους της Φρουτοπίας!!!

 






 
Η Φρουτοπία, τα κόμικς που δημιούργησε ο αγαπημένος συγγραφέας των παιδιών, Ευγένιος Τριβιζάς, από το 1983 διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους με τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες των ηρώων. Η Φρουτοπία «είναι μια μακρινή χώρα που συνορεύει στα δυτικά με το Αβγατηγανιστάν, στα ανατολικά με το Πιπερού και στα βορειοδυτικά με τη Χώρα του Χασμουρητού.

 
Ο Αιμίλιος το μήλο, ο Λάμπρος το ραδίκι, ο Βλάσης το βλίτο, η Φρουφρού η φράουλα, η Μάτα η ντομάτα, ο Φώντας το σκληρό καρύδι, ο Θάνος το κολοκυθάκι, η Πιπεριά η φαρμακόγλωσσα, ο Βρασίδας το κρεμμύδι, η Μαρουλίτα το μαρούλι, ο Ανανίας το πεπόνι, η Λιλή η λεμονόκουπα και δεκάδες ακόμα σπαρταριστοί χαρακτήρες είναι μερικοί σημαντικοί κάτοικοι της Φρουτοπίας.
 
 

Πριν πάρα πολλά χρόνια, τα φρούτα και τα λαχανικά της Φρουτοπίας ήταν υπόδουλα στους μανάβηδες. Όμως, όλα άλλαξαν όταν εξαφανίστηκε ξαφνικά ο Μανόλης ο μανάβης. ΄Ολοι οι υπόλοιποι μανάβηδες φοβήθηκαν και εγκατέλειψαν τη χώρα. Τα φρούτα βρήκαν ευκαιρία και κήρυξαν την ανεξαρτησία τους. Ανακήρυξαν αρχηγό τους τον Αιμίλιο το μήλο και έδωσαν όρκο να μην αφήσουν ποτέ πια μανάβη να πατήσει στη Φρουτοπία.