Ένα blog για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Βιβλιοπροτάσεις...

Ο γνωστός Βιβλιοφάγος Παναγιώτης μας προτείνει δύο βιβλια που διάβασε πρόσφατα

1. Τα ξύλινα σπαθιά                
Συγγραφέας: Παντελής Κολιότσος



Ένα βιβλίο για τον ΠΟΛΕΜΟ και την ΕΙΡΗΝΗ
Στη Μανωλίτσα, μιά μικρή πόλη της Ελλάδας, λίγο μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο καλοκάγαθος φαρμακοποιός κος Γουργούρης θυμώνει με τον κουτοπόνηρο εμποράκο μπάρμπα Γάντζο επειδή, για να αυξήσει τα κέρδη του, έβαλε στη βιτρίνα του μαγαζιού στρατιωτάκια, τανκς και πολλά πολεμικά παιχνίδια. Όλα τα παιδιά, μαζί και ο δάσκαλός τους, εντυπωσιάζονται από τη βιτρίνα, χωρίζονται σε δύο ομάδες και ξεκινούν τις μάχες μεταξύ τους. ΄Οταν τραυματίζεται ο άμαχος πληθυσμός αρχίζουν να σκέφτονται τις πράξεις τους και τους δύο δρόμους που ανοίγονται μπροστά τους.
Το πολύ όμορφο αυτό βιβλίο, δίνει μηνύματα πάντα επίκαιρα, έχει χιούμορ και πολλή δράση!!!
2. Ο Αστερίξ και οι Νορμανδοί
Αστερίξ είναι ο τίτλος ενός κόμικ των Ρενέ Γκοσινί (σενάριο) και Αλμπέρ Υντερζό (σκίτσα). Η ονομασία του προέρχεται από το βασικό χαρακτήρα της σειράς: Αστερίξ
Το 50 π.Χ. ενώ όλη η Γαλατία έχει πέσει στα χέρια των Ρωμαίων, οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Αρμορικής, χάρη στο μαγικό φίλτρο που παρασκευάζει ο δρυΐδης Πανοραμίξ, και που τους δίνει υπερφυσική δύναμη, συνεχίζουν να αντιστέκονται στους Ρωμαίους. Οι προσπάθειες του Ιουλίου Καίσαρα να υποτάξει το χωριό, που δεν πετυχαίνουν ποτέ, είναι το κύριο θέμα του κόμικ. Ο Αστερίξ, ένας κοντός και δαιμόνιος Γαλάτης, μαζί με τον αχώριστο φίλο του, τον τεράστιο Οβελίξ, πάντα καταφέρνουν, με τη βοήθεια του μαγικού φίλτρου, της εξυπνάδας αλλά και της καλής τους τύχης, να χαλάσουν τα σχέδια του Ρωμαίου Καίσαρα. Στο τέλος κάθε βιβλίου, η νίκη επί των Ρωμαίων γιορτάζεται με ένα μεγάλο φαγοπότιι με αγριογούρουνα.

Τρελαίνομαι για κόμικ!!! Εσείς;;;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου